Willem Mücher

Senior Instructor - Maastricht (Limburg)

Willem Mücher was 30 jaar werkzaam als piano- en muziekleraar en musicus. Hij is daarnaast altijd sportief geweest en sinds 2009 professioneel bezig met activiteiten rond gezondheid en mindset, waaronder langdurig gevechtssporten en korter Tai Chi. Daarbij kwam nog de nodige studie en beoefening van filosofie en meditatie.

Gemeenschappelijke factor is dat je op een speelse manier het hoofd, hart en lichaam op zo gebalanceerd mogelijke manier tracht te laten samenwerken en dat je tegelijkertijd jezelf niet al te serieus neemt!

 

Van 2002-2012 woonde hij in de Franse alpen en is daar pas ‘serieus’ gaan hardlopen en in relatief korte tijd begonnen met ultralopen in de bergen. Als je 8km kunt lopen, dan kun je ook 16 doen. Als je 16km kunt lopen, dan kun je ook 32 doen…..marathon….zo staat de teller nu op 350Km, maar daar gaat het niet om. Hardlopen is een meditatieve bezigheid in het nu geworden. Het onderzoeken van je eigen mentale en fysieke krachten en beperkingen gaan hand in hand en dan is er geen verschil of je nu een ultra loopt of dat je euforisch bent over het feit dat je voor het eerst in plaats van 5km 10km hebt gerend. Ondanks de fysieke inspanning is de grootste eventuele hindernis mentaal. 350Km duurt alleen wat langer! Groot voorbeeld is de ultraloper Scott Jurek, die na een wedstrijd te hebben gewonnen nog urenlang de nakomers ging aanmoedigen.

Na een aantal kuitblessures, waarbij werd aangeraden om meer te trainen zodat het vanzelf overgaat(!), ontdekte hij in 2008 ChiRunning via een artikeltje op internet. Het omarmen van deze techniek ging heel natuurlijk en vanzelfsprekend, ondanks weerstand van voornamelijk prestatiegerichte loopvrienden. Als je dan ook nog langzamer loopt dan kan het niks zijn…. Hij ging in zijn eentje met het boek aan de slag en volgde een workshop in 2011.

Ultraloper en blessurevrij

In 2011 liep hij zijn eerste +100km de Ultra Tour du Beaufortain (106Km) en 3 weken later de TDS (120km) als enige van een groepje van 7 uit. Niet de snelste loper, maar wel blessurevrij en de dinsdag erna gewoon weer lekker trainen. Dit was persoonlijk zowel een mentale als fysieke doorbraak. In datzelfde jaar nam hij de beslissing om ChiRunning-instructeur te worden en volgde de opleiding in 2012.

Sindsdien is het zeer dankbaar werk om zonder uitzondering met zulke fijne en gemotiveerde hardloopleerlingen te kunnen werken! Er is altijd veel terugkoppeling en ieder punt van verbetering geldt zowel voor instructeur als leerling, want met ChiRunning en ChiWalking raak je nooit uitgeleerd. Met zijn achtergrond als pianoleraar helpt het om oog te hebben voor waar er spanning zit in het lichaam van een leerling. Vanaf September 2019 zijn vrijwel al zijn activiteiten ondergebracht bij therapeutisch centrum www.leefmaastricht.nl.

Sinds terugkomst in Nederland in 2012 organiseerde Willem de eerste editie van de Hertog Limburgpad Ultra, ook wel Helipad genoemd. Dit is nu een loop van 166Km door het historische Limburg uit de 12e eeuw en gaat door Nederland, België en Duitsland. Het toenmalige hertogdom was toen al drietalig.

Onder een aantal prettig gestoorde ultralopers worden er met enige regelmaat maffe loopwedstrijden georganiseerd, zoals een trailloop in één ruk van 200km in Nederland die binnen 35 uur voltooid moet worden. Ieder jaar komt er 10km bij, maar de tijd blijft 35 uur totdat niemand meer de finish haalt. Prijs: een bekertje van 10cm. Beetje doorgeslagen, maar ontzettend veel lol verzekerd en een maandenlang voldoening gevend gevoel over je eigen finish.

Meer informatie kijk op www.run-real.com of stuur een e-mail naar: willem@willemmucher.com

 

PHOTO-2020-01-19-21-07-50

Workshops van Willem Mücher

hieronder vind je de workshops van Willem Mücher. Meer informatie over de diverse workshops vind je hier »

Willem Mücher

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Extra ondersteuning bij ChiWalking of ChiRunning?

Kijk eens in onze webshop