Andreas Maurer

Senior Instructor - Etten-Leur (Noord-Brabant)

Ik ben buitensporter in hart en nieren. Omdat ik ben geboren in de Alpen is klimmen en hardlopen in de bergen al vanaf jonge leeftijd mijn passie. In 2009 ontdekte ik ChiRunning en dat maakte de puzzel compleet voor het lopen van lange afstanden met veel hoogtemeters.

In 2012 startte ik de instructeursopleiding bij Marion en in 2013 heb ik deze afgerond.

Mijn hardloopcarrière werd in de zomer van 2012 tijdens een training onderbroken door een aanrijding met een auto. Ik had een gecompliceerde been- en kniebreuk. De principes uit ChiWalking en ChiRunning hebben mij tijdens de revalidatie geholpen, om tegen de medische verwachting in, weer te kunnen hardlopen.

Aan het einde van mijn revalidatie liep ik zelfs een aantal marathons op blote voeten. Gewoon omdat het kon en heel goed voelde. Tegenwoordig loop ik het liefst op minimalistisch schoeisel. Ik geef ook regelmatig workshops over dit onderwerp.

Mijn échte passie voor de bergen is altijd overeind gebleven. Ik heb mij gespecialiseerd in het lopen van ultratrails in moeilijk, technisch terrein. Mijn ervaring als ChiRunning- en (oud) NKBV Sportkliminstructeur komen daarbij helemaal tot zijn recht.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik kan je helpen om een volgende stap te zetten in je hardloopbeleving. Het doel kies jij. Dat mag groot, hoog en ver weg zijn. Maar het mag ook klein, kort en 2 keer per week zijn. Na mijn revalidatie vond ik het uitlopen van 5 km een overwinning en ik was daar heel blij mee. Inmiddels heb ik mijn hart verloren aan afstanden tussen 100 en 200 km. Dus wie weet waar ons contact toe leidt.

Meer informatie? Je kunt mij het beste mailen. (cybermaurer@hotmail.com)

 

andreas

Workshops van Andreas Maurer

hieronder vind je de workshops van Andreas Maurer. Meer informatie over de diverse workshops vind je hier »

Extra ondersteuning bij ChiWalking of ChiRunning?

Kijk eens in onze webshop