Nog meer genieten van hardlopen

Met ChiRunning krijg je meer plezier in het hardlopen

Boek een cursus of workshop

Instructeurs bieden door het hele land workshops en cursussen aan. Hier vind je het grootste deel van het aanbod. Voor individuele coaching kun je bij de afzonderlijke instructeurs terecht. Alle gecertificeerde instructeurs staan op deze website.

Met ChiRunning kun je:

  • Hardlopen zonder blessures tot in lengte van jaren
  • Efficiënter en gemakkelijker hardlopen
  • Nog meer genieten van het hardlopen
  • Sneller lopen door te ontspannen
  • Een marathon lopen zonder spierpijn achteraf
ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - basiscursus niveau 1 (2-3 dagen)

De cursus Chirunning beslaat meestal 3 x 2 uur of 2 x 3 uur, meestal in opeenvolgende weken. Let goed op de data!

Je krijgt een volledige instructie en oefening in de basistechnieken, inclusief videoanalyse. Er wordt gewerkt aan de houding, het gebruik maken van de zwaartekracht, het ontspannen van de enkels, de armbeweging, het lopen in rustige tempo's, het lopen in hogere tempo's, het lopen op de juiste pasfrequentie. Er worden veel oefeningen gedaan, die je helpen om je loopstijl te veranderen.

Er worden geen grote afstanden afgelegd tijdens een workshop, zodat iedereen, van beginner tot gevorderde loper, mee kan doen.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - basisworkshop niveau 1 (1 dag)

De workshop duurt zo'n zes tot zeven uur en omvat in het eerste deel alle basisbeginselen van ChiRunning, terwijl in het tweede deel alles uitgebreid wordt geoefend. Ook wordt een videoanalyse gemaakt.

Je krijgt een volledige instructie en oefening in de basistechnieken, inclusief videoanalyse. Er wordt gewerkt aan de houding, het gebruik maken van de zwaartekracht, het ontspannen van de enkels, de armbeweging, het lopen in rustige tempo's, het lopen in hogere tempo's, het lopen op de juiste pasfrequentie. Er worden veel oefeningen gedaan, die je helpen om je loopstijl te veranderen.

Er worden geen grote afstanden afgelegd tijdens een workshop, zodat iedereen, van beginner tot gevorderde loper, mee kan doen. Instructeurs kunnen verschillende prijzen rekenen, onder meer afhankelijk van de accommodatie en het al dan niet inbegrepen zijn van koffie/thee, lunch en dergelijke.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - performance training (meerdere dagen)

Bedoeld voor gevorderde ChiRunners die erop uit zijn hun prestaties te verbeteren. De trainingscursus omvat naast verfijning van de ChiRunning-techniek specifieke ChiRunning-trainingsvormen. Iedere sessie bestaat uit een techniekgedeelte en een daarbij behorende training.

Met deze gereedschappen kun je je optimaal voorbereiden op wedstrijden. De cursus is gericht op atleten die wedstrijden van 5 kilometer tot een marathon of langer willen lopen. Je moet minstens een basiscursus of -workshop ChiRunning gedaan hebben. Uiteraard worden er ook video-analyses gemaakt.

De cursus omvat 8 trainingen op de atletiekbaan op dinsdagavonden (vakanties en feestdagen uitgezonderd).

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - 5-daagse Intensive training Terschelling

ChiRunning - 5-daagse performance training Terschelling
Wil je makkelijker of sneller lopen? Je Chirunning techniek verbeteren en verdiepen? Of een (halve) marathon voor de eerste keer lopen? Volg dan de vijfdaagse Performance Training op Terschelling.
Met de vijfdaagse ChiRunning Performance training haal je het beste uit jezelf. Je werkt aan
- looptechniek
- ontspanning
- ademhaling
Het programma is erop gericht je looptechniek zodanig te verbeteren, dat snelheid vanzelf ontstaat. Dit doen we door te focussen op en je te ondersteunen met meer ontspanning bij het harlopen.  Relaxation is were the speed happens! Je gaat aan de slag om datgene wat je nu nog langzaam maakt uit de weg te ruimen. Als je dat hebt gedaan, kun je kracht vanuit je kern toevoegen om nog meer snelheid te creëren.
Als je techniek voldoende op orde is, is trainen op hartslag een manier om je training efficiënter te maken. We helpen je met het bepalen van je hartslagzones. Zo maak je de perfecte start voor de (halve) marathon. Dit onderdeel is optioneel: als je niet met een hartslagmeter wilt trainen, hoeft dat uiteraard niet.
Met de methode Oxygen Advantage (Zuurstofwinst) werken we aan de ademhaling. Je bepaalt je uitgangsniveau en stelt op basis daarvan een programma samen om je ademhaling (en daarmee je prestaties) verder te verbeteren.
De vijfdaagse is geschikt voor lopers die makkelijk 5 kilometer kunnen hardlopen, die ChiRunning willen leren of hun ChiRunning-techniek verder willen verdiepen.
Senior Instructors Ninke van der Kooy en Henk Hiemstra geven de trainingen. Ninke is ook Oxygen Advantage-instructeur, Annemarie Pruijt is ChiKung trainer
De kosten bedragen 795 euro (op basis van twee personen op een kamer) of 895 (voor een eenpersoonskamer). Deze prijs is inclusief de overnachtingen op basis van volpension en is exclusief reiskosten.

 

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

Chi-weekend Terschelling

In dit weekend op Terschelling in het bos en op het strand bij Hoorn combineren we ChiRunning met T’ai Chi Ki Kung. Door de oorsprong van ChiRunning te ervaren met Ta’i Chi Ki Kung oefeningen en te werken aan je ChiRunning techniek leg je een ijzersterke basis voor moeiteloos en blessurevrij hardlopen. Zo leer je bewust te zijn van je lichaam, in het hier en nu te zijn en body en mind te laten samenwerken.

Het weekend is zeer geschikt voor zowel beginnende en geoefende ChiRunners. Ook als je ChiRunning wilt leren ben je van harte welkom. We met twee groepen, die worden begeleid door Ninke van der Kooy en Henk Hiemstra. De Ta’i Chi Ki Kung oefeningen worden verzorgd door Annemarie Pruijt (Senior ChiRunning Instructor).

Het weekend vindt plaats in de Folkshegeskoalle in het Hoornse bos. De totale kosten bedragen 495 euro voor het weekend op basis van een 2-persoonskamer (2x overnachting, 2x ontbijt en lunch, diner op vrijdag, koffie en thee). Een 1-persoonskamer kost 80 euro extra.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - Start to ChiRun (meerdere dagen)

Dè manier op te beginnen met hardlopen! Voor iedereen die lang niet gesport heeft begint komend voorjaar op verschillende plekken in het land Start to Chi Run. 10 weken lang samen werken aan je conditie en je looptechniek.

Het programma heeft een rustige opbouw waarbij we werken met een combinatie van hardlopen en wandelen: Chi Walk Run is fun! Zo is sporten leuk en blijf je gemotiveerd. Verder zorgt ChiRunning ervoor dat je niet na drie keer weer geblesseerd moet afhaken.

Na 10 weken 
- Kan je een half uur hardlopen of driekwartier lang met gemak hardlopen en wandelen combineren.
- Heb je een goede looptechniek en conditie.
- Heb je gewerkt met een schema op maat om zelf twee keer in de week te oefenen.

Start to ChiRun: kleine groepen, leuke trainingen, goede feedback.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - cursus / workshop Trailrunning (meerdere dagen)

ChiRunning heeft de beste trail- en heuveltechnieken die er zijn! Bij ChiRunning gaat het om het goed verdelen van de inspanning en het voorkomen van een te zware belasting van gewrichten, spieren en pezen. Daardoor kun je makkelijker, langer en verder in de (liefst ongerepte) natuur lopen.

Na afloop krijg je de DVD ChiRunning Hills & Trails mee, zodat je thuis alles nog eens rustig kunt bekijken.

Boeken en DVD's over ChiRunning en ChiWalking

De webshop biedt diverse artikelen die goed aansluiten bij ChiRunning en ChiWalking