Nog meer genieten van hardlopen

Met ChiRunning krijg je meer plezier in het hardlopen

Boek een cursus of workshop

Instructeurs bieden door het hele land workshops en cursussen aan. Hier vind je het grootste deel van het aanbod. Voor individuele coaching kun je bij de afzonderlijke instructeurs terecht. Alle gecertificeerde instructeurs staan op deze website.

Met ChiRunning kun je:

  • Hardlopen zonder blessures tot in lengte van jaren
  • Efficiënter en gemakkelijker hardlopen
  • Nog meer genieten van het hardlopen
  • Sneller lopen door te ontspannen
  • Een marathon lopen zonder spierpijn achteraf
ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - basiscursus niveau 1 (2-3 dagen)

De cursus Chirunning beslaat meestal 3 x 2 uur of 2 x 3 uur, meestal in opeenvolgende weken. Let goed op de data!

Je krijgt een volledige instructie en oefening in de basistechnieken, inclusief videoanalyse. Er wordt gewerkt aan de houding, het gebruik maken van de zwaartekracht, het ontspannen van de enkels, de armbeweging, het lopen in rustige tempo's, het lopen in hogere tempo's, het lopen op de juiste pasfrequentie. Er worden veel oefeningen gedaan, die je helpen om je loopstijl te veranderen.

Er worden geen grote afstanden afgelegd tijdens een workshop, zodat iedereen, van beginner tot gevorderde loper, mee kan doen.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - basisworkshop niveau 1 (1 dag)

De workshop duurt zo'n zes tot zeven uur en omvat in het eerste deel alle basisbeginselen van ChiRunning, terwijl in het tweede deel alles uitgebreid wordt geoefend. Ook wordt een videoanalyse gemaakt.

Je krijgt een volledige instructie en oefening in de basistechnieken, inclusief videoanalyse. Er wordt gewerkt aan de houding, het gebruik maken van de zwaartekracht, het ontspannen van de enkels, de armbeweging, het lopen in rustige tempo's, het lopen in hogere tempo's, het lopen op de juiste pasfrequentie. Er worden veel oefeningen gedaan, die je helpen om je loopstijl te veranderen.

Er worden geen grote afstanden afgelegd tijdens een workshop, zodat iedereen, van beginner tot gevorderde loper, mee kan doen. Instructeurs kunnen verschillende prijzen rekenen, onder meer afhankelijk van de accommodatie en het al dan niet inbegrepen zijn van koffie/thee, lunch en dergelijke.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - performance training (meerdere dagen)

Bedoeld voor gevorderde ChiRunners die erop uit zijn hun prestaties te verbeteren. De trainingscursus omvat naast verfijning van de ChiRunning-techniek specifieke ChiRunning-trainingsvormen. Iedere sessie bestaat uit een techniekgedeelte en een daarbij behorende training.

Met deze gereedschappen kun je je optimaal voorbereiden op wedstrijden. De cursus is gericht op atleten die wedstrijden van 5 kilometer tot een marathon of langer willen lopen. Je moet minstens een basiscursus of -workshop ChiRunning gedaan hebben. Uiteraard worden er ook video-analyses gemaakt.

De cursus omvat 8 trainingen op de atletiekbaan op dinsdagavonden (vakanties en feestdagen uitgezonderd).

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - 5-daagse Intensive training Terschelling

Wil je leren hardlopen met de Chirunning techniek? Makkelijker of sneller lopen? Je techniek verbeteren en verdiepen? Of een (halve) marathon voor de eerste keer lopen? Of gewoon een lekkere hardloop week weg?

Volg dan de Intensive 5-daagse op Terschelling. Een mooi en afwisselend programma met naast Chirunning ook lessen Chi Kung en de methode van Oxygen Advantage (Zuurstofwinst) onderdeel van uitmaken.

Met de vijfdaagse ChiRunning Intensive training haal je het beste uit jezelf. Je werkt aan:
Looptechniek, ontspanning en ademhaling

Naast het aanleren, verbeteren of verdiepen van je chirunning techniek leer je ook om meer ontspannen te hardlopen. Veel lopers gaan hierdoor niet alleen lekkerder lopen maar ook sneller.

Hardlopers besteden veel aandacht aan schoenen, hydrateren en eten maar de ademhaling wordt (te) vaak vergeten. Daarom gaan we tijdens de 5-daagse ook met de methode Oxygen Advantage (Zuurstofwinst) werken aan het verbeteren van je ademhaling.

We beginnen iedere ochtend met Chi Kung. De hier opgedane ontspanning neem je de rest van de dag mee.

De vijfdaagse is geschikt voor iedereen die ChiRunning wil leren of ChiRunning-techniek verder willen verdiepen.

Als je techniek voldoende op orde is, is trainen op hartslag een manier om je training efficiënter te maken. We helpen je met het bepalen van je hartslagzones. Zo maak je de perfecte start voor de (halve) marathon. Dit onderdeel is optioneel: als je niet met een hartslagmeter wilt trainen, hoeft dat uiteraard niet.

Senior Instructors Ninke van der Kooy, Annemarie Pruijt en Henk Hiemstra geven de trainingen. Ninke is ook Oxygen Advantage-instructeur en Annemarie is Chi Kung trainster.

De kosten voor de vijfdaagse bedragen € 450,00 per persoon.

We hebben voor de deelnemers kamers gereserveerd bij de Folkshegeskoalle. Wil je daar gebruik van maken geef dat dan bij de je inschrijving aan. De Folkshegeskoalle vraagt een aanbetaling van €100 pp. We hanteren voor het verblijf in de Folkshegeskoalle een vroegboekkorting tot 1 februari 2022: de kosten voor een twee persoonskamer met volpensioen is € 620, voor een eenpersoonskamer €390,00. Na 1 februari worden deze prijzen respectievelijk €700,00 en €430,00 (prijswijzigingen voorbehouden). De workshop prijs blijft gelijk. Reiskosten zijn niet inbegrepen. De vijfdaagse gaat door met minimaal 7 deelnemers, we laten je dit 1 maart weten.

Onze 5-daagse Intensive Training

hieronder vind je een overzicht van onze 5-daagse Intensive Training op Terschelling. Wil je meer informatie over deze of andere trainingen of heb je een vraag? Stuur gerust een email of neem contact op met via onze contactpagina »

De volgende 5-daagse Intensive training op Terschelling is van 6 mei (start 15:00 uur) tot en met 10 mei 2022 (einde 15:00 uur). De vijfdaagse gaat door met minimaal 7 deelnemers, we laten je dit uiterlijk 1 maart 2022 weten

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

Chi-weekend Terschelling

In dit weekend op Terschelling in het bos en op het strand bij Hoorn combineren we ChiRunning met T’ai Chi Ki Kung. Door de oorsprong van ChiRunning te ervaren met Ta’i Chi Ki Kung oefeningen en te werken aan je ChiRunning techniek leg je een ijzersterke basis voor moeiteloos en blessurevrij hardlopen. Zo leer je bewust te zijn van je lichaam, in het hier en nu te zijn en body en mind te laten samenwerken.

Het weekend is zeer geschikt voor zowel beginnende en geoefende ChiRunners. Ook als je ChiRunning wilt leren ben je van harte welkom. We met twee groepen, die worden begeleid door Ninke van der Kooy en Henk Hiemstra. De Ta’i Chi Ki Kung oefeningen worden verzorgd door Annemarie Pruijt (Senior ChiRunning Instructor).

Het weekend vindt plaats in de Folkshegeskoalle in het Hoornse bos. De complete workshop ChiKung/ChiRunning kost 360 euro per persoon (excl. reis-en verblijfskosten)

Kosten voor verblijf in de Folkshegeskoalle, 2 nachten op basis van volpension* in een 2 persoons kamer “de Brêge”:
voor 2 personen € 350
voor 1 persoon € 215 
*excl toeristenbelasting

De aanbetaling bij reservering bedraagt 125 euro (incl. 21 % BTW)

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

Meer Rundament met ChiWalkRun voor senioren

Is het een te grote uitdaging om die 5, 10 kilometer (of nog langere afstanden) hardlopend (en blessurevrij) te volbrengen?

Dan is de combinatie wandelen en hardlopen een ideaal alternatief voor jou. Je oefent met het Tai Chi principe van de geleidelijke vooruitgang, op een natuurlijke wijze en in je eigen tempo. Het zal jou helpen je doelen te bereiken zonder geblesseerd te raken. Zo is sporten leuk en blijf je gemotiveerd.

10 weken lang werken we samen aan je conditie en looptechniek. Wekelijks krijg je tips en feedback van een ervaren ChiRunning instructeur. Daarnaast krijg je wekelijks een schema om je techniek te verbeteren.

ChiWalkRun: kleine groepen, leuke trainingen, goede feedback.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - cursus / workshop Trailrunning (meerdere dagen)

ChiRunning heeft de beste trail- en heuveltechnieken die er zijn! Bij ChiRunning gaat het om het goed verdelen van de inspanning en het voorkomen van een te zware belasting van gewrichten, spieren en pezen. Daardoor kun je makkelijker, langer en verder in de (liefst ongerepte) natuur lopen.

Na afloop krijg je de DVD ChiRunning Hills & Trails mee, zodat je thuis alles nog eens rustig kunt bekijken.

Boeken en DVD's over ChiRunning en ChiWalking

De webshop biedt diverse artikelen die goed aansluiten bij ChiRunning en ChiWalking