Nog meer genieten van hardlopen

Met ChiRunning krijg je meer plezier in het hardlopen

Boek een cursus of workshop

Instructeurs bieden door het hele land workshops en cursussen aan. Hier vind je het grootste deel van het aanbod. Voor individuele coaching kun je bij de afzonderlijke instructeurs terecht. Alle gecertificeerde instructeurs staan op deze website.

Met ChiRunning kun je:

  • Hardlopen zonder blessures tot in lengte van jaren
  • Efficiënter en gemakkelijker hardlopen
  • Nog meer genieten van het hardlopen
  • Sneller lopen door te ontspannen
  • Een marathon lopen zonder spierpijn achteraf
ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - basiscursus niveau 1 (2-3 dagen)

De cursus Chirunning beslaat meestal 3 x 2 uur of 2 x 3 uur, meestal in opeenvolgende weken. Let goed op de data!

Je krijgt een volledige instructie en oefening in de basistechnieken, inclusief videoanalyse. Er wordt gewerkt aan de houding, het gebruik maken van de zwaartekracht, het ontspannen van de enkels, de armbeweging, het lopen in rustige tempo's, het lopen in hogere tempo's, het lopen op de juiste pasfrequentie. Er worden veel oefeningen gedaan, die je helpen om je loopstijl te veranderen.

Er worden geen grote afstanden afgelegd tijdens een workshop, zodat iedereen, van beginner tot gevorderde loper, mee kan doen.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - basisworkshop niveau 1 (1 dag)

De workshop duurt zo'n zes tot zeven uur en omvat in het eerste deel alle basisbeginselen van ChiRunning, terwijl in het tweede deel alles uitgebreid wordt geoefend. Ook wordt een videoanalyse gemaakt.

Je krijgt een volledige instructie en oefening in de basistechnieken, inclusief videoanalyse. Er wordt gewerkt aan de houding, het gebruik maken van de zwaartekracht, het ontspannen van de enkels, de armbeweging, het lopen in rustige tempo's, het lopen in hogere tempo's, het lopen op de juiste pasfrequentie. Er worden veel oefeningen gedaan, die je helpen om je loopstijl te veranderen.

Er worden geen grote afstanden afgelegd tijdens een workshop, zodat iedereen, van beginner tot gevorderde loper, mee kan doen. Instructeurs kunnen verschillende prijzen rekenen, onder meer afhankelijk van de accommodatie en het al dan niet inbegrepen zijn van koffie/thee, lunch en dergelijke.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - performance training (meerdere dagen)

Bedoeld voor gevorderde ChiRunners die erop uit zijn hun prestaties te verbeteren. De trainingscursus omvat naast verfijning van de ChiRunning-techniek specifieke ChiRunning-trainingsvormen. Iedere sessie bestaat uit een techniekgedeelte en een daarbij behorende training.

Met deze gereedschappen kun je je optimaal voorbereiden op wedstrijden. De cursus is gericht op atleten die wedstrijden van 5 kilometer tot een marathon of langer willen lopen. Je moet minstens een basiscursus of -workshop ChiRunning gedaan hebben. Uiteraard worden er ook video-analyses gemaakt.

De cursus omvat 8 trainingen op de atletiekbaan op dinsdagavonden (vakanties en feestdagen uitgezonderd).

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - 5-daagse Intensive training Terschelling

Van 21-25 april 2023 organiseren we weer de Intensive 5-daagse op het prachtige Terschelling. Vijf relaxte dagen met een uitgebalanceerd programma. We bieden dit jaar voor het eerst drie aparte onderdelen waar je uit kunt kiezen.

Als eerste een verdiepingscursus. Wil je jouw ChiRunning techniek verbeteren en verdiepen? Of een langere afstand voor de eerste keer lopen? Wellicht een (halve) marathon? Dan is deze verdiepingscursus voor jou! Je bent een ChiRunner die al eens een basisworkshop of cursus heeft gevolgd en intensief aan zijn of haar ChiRunning techniek wil schaven. Dit doen we door te focussen op hoe je meer ontspanning kan creëren bij het hardlopen. “Relaxation is where the speed happens!”. Je gaat aan de slag om datgene wat je nu tegenhoudt om sneller te lopen, uit de weg te ruimen.
Daarnaast bieden we een basiscursus ChiRunning voor iedereen die nog nooit van ChiRunning heeft gehoord en wel ontspannen wil leren hardlopen met minder kans op blessures. Of je hebt al wel ooit een workshop gevolgd en wil je je basisvaardigheden opfrissen.
Deze beide cursussen beslaan 10 dagdelen, waarvan soms ook een avond.

Helemaal nieuw dit jaar is ChiWalking! Mocht je nu niet willen hardlopen maar wel gezellig mee met partner of vriend(in) en houd je van wandelen? Dan is er voor jou de ChiWalking cursus. In 5 dagdelen verspreid over vijf dagen ga je met deze ontspannen wandeltechniek aan de slag waardoor je met meer gemak (langere) wandelingen kunt maken. Tussen de dagdelen door heb je vrije tijd om op eigen gelegenheid het geleerde eigen te maken en/of het eiland te verkennen.

Met alle deelnemers doen we iedere ochtend, nog voor het ontbijt, heerlijke ChiKung oefeningen. Die vormen de basis van de ChiRunning en ChiWalking techniek. En zorgen bovendien voor een ontspannen en toch energiek begin van de dag.

Annemarie Pruijt (www.energia-training.nl) en Henk Hiemstra (www.trochdrave.nl) zijn beiden Senior ChiRunning Instructor. Annemarie verzorgt ook de ChiKung lessen.

Kosten:

Verdiepingsworkshop ChiRunning (10 dagdelen):
€495    (early bird €450 t/m 15 januari ’23)
Basis workshop ChiRunning (10 dagdelen):
€495    (early bird €450 t/m 15 januari ‘23)
ChiWalking (5 dagdelen):
€350    (early bird €315 t/m 15 januari ‘23)

Deze prijs is exclusief alle overige kosten (overnachtingen en reiskosten). Aanbevolen wordt te overnachten op de Folkshegeskoalle op basis van vol pension. Bij aanmelding aangeven als je dat wilt, dan kunnen wij een plek reserveren. Alleen doorgang bij voldoende deelname, definitief besluit 28 februari ‘23.

Opgave en verdere informatie: henk@trochdrave.nl.

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

Chi-weekend Terschelling

In dit weekend op Terschelling in het bos en op het strand bij Hoorn combineren we ChiRunning met T’ai Chi Ki Kung. Door de oorsprong van ChiRunning te ervaren met Ta’i Chi Ki Kung oefeningen en te werken aan je ChiRunning techniek leg je een ijzersterke basis voor moeiteloos en blessurevrij hardlopen. Zo leer je bewust te zijn van je lichaam, in het hier en nu te zijn en body en mind te laten samenwerken.

Het weekend is zeer geschikt voor zowel beginnende en geoefende ChiRunners. Ook als je ChiRunning wilt leren ben je van harte welkom. We met twee groepen, die worden begeleid door Ninke van der Kooy en Henk Hiemstra. De Ta’i Chi Ki Kung oefeningen worden verzorgd door Annemarie Pruijt (Senior ChiRunning Instructor).

Het weekend vindt plaats in de Folkshegeskoalle in het Hoornse bos. De complete workshop ChiKung/ChiRunning kost 360 euro per persoon (excl. reis-en verblijfskosten)

Kosten voor verblijf in de Folkshegeskoalle, 2 nachten op basis van volpension* in een 2 persoons kamer “de Brêge”:
voor 2 personen € 350
voor 1 persoon € 215 
*excl toeristenbelasting

De aanbetaling bij reservering bedraagt 125 euro (incl. 21 % BTW)

ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiLiving leefstijl retraite in samenwerking met Herbalife

Kom ultiem genieten in het werkelijk prachtige natuurgebied in Bakkeveen. Ervaar hoe de Chi-techniek en voeding bijdragen aan een gezond, gelukkig en mindful leven.

Focus op Mindset & Mind/body Connection

Veel hardloop/wandelretraites richten zich op het lopen van kilometers. Maar wat als je goed wilt leren hardlopen en wandelen, je efficiëntie wilt verbeteren en blessures wilt voorkomen? Dan is het ontwikkelen van een verbinding tussen lichaam en geest van het grootste belang. Een ChiRunning/ChiWalking retraite biedt jou de tijd en ruimte voor het ontwikkelen en verdiepen van de relatie die je hebt met jezelf, je lichaam en je hardlopen.

Verleg je grenzen, ervaar innerlijke rust terwijl je leert de techniek te optimaliseren en transformeer je oefening in een bewegende meditatie.
ChiRunning-ChiWalking_Nederland-Belgie_favicon

ChiRunning - cursus / workshop Trailrunning (meerdere dagen)

ChiRunning heeft de beste trail- en heuveltechnieken die er zijn! Bij ChiRunning gaat het om het goed verdelen van de inspanning en het voorkomen van een te zware belasting van gewrichten, spieren en pezen. Daardoor kun je makkelijker, langer en verder in de (liefst ongerepte) natuur lopen.

Na afloop krijg je de DVD ChiRunning Hills & Trails mee, zodat je thuis alles nog eens rustig kunt bekijken.

Boeken en DVD's over ChiRunning en ChiWalking

De webshop biedt diverse artikelen die goed aansluiten bij ChiRunning en ChiWalking