Chris Rijnders

Instructor - Wageningen (Gelderland)

Ik doe al zo’n 40 jaar aan duursport, schaatsen, fietsen, hardlopen, triatlon. Begin jaren ‘90 heb ik ongeveer tien jaar getraind voor marathons en hele triatlon wedstrijden en sindsdien ben ik altijd blijven trainen.

Na 30 jaar in de IT te hebben gewerkt wil ik niet meer urenlang achter een computer zitten. Het is funest voor de gezondheid. Ondanks dagelijkse trainingen brak het lange zitten me op. Ik ben daarom in 2015 begonnen met Pilates, Hatha yoga en core, balans en krachttraining en Tai Chi.

Zitten is het nieuwe roken is de slogan die de laatste tijd steeds vaker in het nieuws komt. Daarom wil ik anderen helpen om meer in beweging te komen. Ik heb daarom opleidingen gedaan voor fitness trainer, personal training, Pilates en hardlooptrainer. Verder ben ik ook runningtherapeut en Oxygen Advantage instructeur.

Minimalistisch lopen

Ik had een keer iets gelezen over natuurlijk hardlopen en het sprak me aan om weer te lopen zoals in de kindertijd, lekker rennen op blote voeten op het strand. Ook beelden van mijn zoon vroeger die op blote voeten rende, en het verschil als hij schoenen aan had. Vandaar dat ik begonnen ben met het lopen op minimalistische schoenen. De eerste poging om om te schakelen mislukte echter omdat ik mijn techniek niet had gewijzigd en blessures kreeg. Ik heb een ChiRunning workshop gevolgd om mijn techniek te veranderen en na veel oefenen waren de problemen voorbij.

Ik wil graag anderen op weg helpen om de ChiRunning methode aan te leren en problemen te voorkomen die ik zelf ben tegengekomen. Verder hebben verschillende kennissen en vrienden het normale hardlopen voor korte of langere tijd moeten opgeven i.v.m. blessures. Ik wil ze helpen om weer te kunnen lopen met de ChiRunning methode. Daarom heb ik in 2017 de opleiding gevolgd tot ChiRunning instructeur en geef nu lessen in Wageningen.

Wil je meer weten of informatie over lessen, kijk dan op de website van Het Loopschooltje of stuur een e-mail

Chris-Rijnders_ChiRunning-ChiWalking-instructeur

Workshops van Chris Rijnders

hieronder vind je de workshops van Chris Rijnders. Meer informatie over de diverse workshops vind je hier »

Chris Rijnders

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Extra ondersteuning bij ChiWalking of ChiRunning?

Kijk eens in onze webshop