Ingrid Janssen

Instructor - Arnhem (Gelderland)

Ik heb ChiRunning in 2010 ontdekt na een achillespeesblessure die mij voor maanden uit mijn hardloopschoenen hield. Ik voelde instinctief aan dat doortrainen op de oude voet geen verstandig idee zou zijn en ging op zoek naar andere manieren van hardlopen. Zo kwam ik bij ChiRunning terecht. Een techniek die door haar focus op bewust hardlopen niet alleen de fysieke maar ook de mentale spieren traint.

Voor hardlopen is motivatie en doorzettingsvermogen nodig. Na de training voelen we ons meestal heel erg goed, maar vlak voor het moment dat we van de bank af zouden moeten komen om ons om te kleden horen we vaak die stem die zegt: ‘vandaag toch maar niet: te koud, te warm, te nat of te moe.’ Of je begint tijdens het lopen maar alvast te wandelen omdat je ervan overtuigd bent dat 2 kilometer doorrennen er vandaag echt niet inzit.

Lichter lopen en met meer plezier

ChiRunning heeft mij geleerd mijn aandacht bewust te richten voor, tijdens en na het lopen. Tijdens het lopen maak ik mezelf ervan bewust waar in mijn lichaam ik vermoeidheid, pijn en ongemak voel. Vaak leidt die bewuste aandacht al tot een subtiele lichamelijke aanpassing waardoor de pijn verdwijnt. Vermoeidheid tijdens het lopen is ook zoiets waarvan we doorgaans denken: “het zal er wel bijhoren.” We vinden het ergens wel prettig: no pain, no gain. Maar de vermoeidheid negeren of er tegenin gaan maakt het meestal niet beter. Jezelf leren er aandacht voor te hebben en te voelen wat het nodig heeft om vervolgens via je ademhaling, je lichaamshouding, je bewegingen, je techniek of je gedachten de chi weer te laten stromen, maakt dat je vanzelf weer lichter gaat lopen en plezier houdt in het lopen.

Samenwerking tussen lichaam en geest, daar gaat het om in de ChiRunning techniek. Niet makkelijk in deze tijd waarin we zo ontzettend naar buiten gericht zijn, dat er maar weinig aandacht is voor wat binnenin ons leeft. ChiRunning helpt ons gecentreerd te zijn, in het hardlopen, en in het leven. Het zit vol met thema’s die dit bevorderen: ontspannen blijven, werken vanuit een sterke kern, ademhalen, in balans blijven, geleidelijke vooruitgang, het bouwen van een sterke basis, non-identifcatie oefenen en planning! Waar het in de basis omgaat is jezelf te trainen in het nu te blijven (in plaats van dat je gedachten met je op de loop gaan). We leren om de aandacht te richten op dat waarmee je bezig bent: hardlopen. Het vergt wat aanpassing maar eigenlijk maakt het dan niet uit of er een dik pak sneeuw ligt, het buiten 30 graden is of de regen met bakken uit de hemel valt…In 2013 besloot ik dat ik andere renners en wandelaars wilde leren om de techniek onder de knie te krijgen. Eind 2014 sloot ik mijn certificeringsproces af en bied ik workshops aan in Arnhem en Nijmegen.

Mijn reguliere workshops en cursussen vind je op deze website. Wil je meer informatie over bijvoorbeeld privélessen kijk dan op www.natuurlijkloopje.nl of stuur me een e-mail.

Ingrid-Janssen_ChiRunning-ChiWalking-instructeur

Workshops van Ingrid Janssen

hieronder vind je de workshops van Ingrid Janssen. Meer informatie over de diverse workshops vind je hier »

Ingrid Janssen

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Extra ondersteuning bij ChiWalking of ChiRunning?

Kijk eens in onze webshop