Jan van Westerlaak

Senior Instructor - Amsterdam (Noord-Holland)

ChiRunning gecertificeerd trainer Jan van Westerlaak (woonachtig in hartje Amsterdam) loopt al vanaf zijn tienerjaren met zeer veel plezier hard. Begonnen als veldloper liep ik in eerste instantie omdat ik het zo leuk vond om in de natuur hard te lopen.

Ik kom oorspronkelijk uit Apeldoorn en daar is er prachtige natuur in de omgeving om heerlijk in hard te lopen (en te wandelen ook overigens). Neem alleen al de prachtige bossen en heidevelden op de Veluwe in die buurt en dan is er ook de Asselronde van 27,5 km die vertrekt vanuit Apeldoorn waar je onder het hardlopen van al die prachtige natuur kunt genieten. Ook de erg mooie IJsselvallei is niet ver weg.

Nu woon ik in Amsterdam, waar ik belandde door mijn studies (ik ben onder meer afgestudeerd als psycholoog en regisseur van professionele acteurs) en ook daar is er veel moois om van te genieten onder het hardlopen en wandelen. Het Amsterdamse Bos, het Vondelpark, de verschillende andere stadsparken, het lopen langs de Amstel, de weilanden en mooie uitzichten bij en voorbij Amsterdam-Noord en wat verderop de andere kant richting Utrecht op de mooie Stichtse Vechtstreek of richting van de zee de duinen.

Ik ben dus altijd blijven hardlopen naast mijn studies en werkzaamheden en vanaf 2010 ben ik dan gecertificeerd als ChiRunning trainer. Danny Dreyer kwam over uit de USA om ons destijds mee op te leiden en inmiddels ben ik dus al een aantal jaren met zeer veel plezier als ChiRunning trainer aan het werk. Ik combineer dit ook wel met mijn achtergrond als psycholoog in een training die richting Running-therapie gaat maar dat hoeft uiteraard niet: met zeer veel plezier geef ik ‘gewone’ ChiRunning en ChiWalking trainingen.

Zuivere looptechniek

Uitgangspunt daarbij zijn een juiste houding en goede lichaamstechniek. Jaren lang volgde ik T’ai Chi lessen bij meester Rob Phoa, de Chinese T’ai Chi trainer die als eerste in Nederland begon op hoog niveau T’ai Chi lessen te geven. In mijn ChiRunning lessen probeer ik de zuivere looptechniek die mijn inziens hoort bij ChiRunning en ChiWalking zo zuiver mogelijk over te brengen.

Dat ik ook eerstegraads bevoegd docent ben helpt daar vast en zeker ook goed bij. De reacties van de deelnemers op mijn trainingen zijn dan ook uiterst positief en lovend: ‘ik wist niet dat hardlopen ook zo plezierig, vanzelfsprekend en ontspannend kan zijn!’. Neem gewoon contact op met mij als je in de regio Amsterdam woont (of verderop) voor een privé les of een groepsles en ontdek zelf hoe leuk en ontspannend hardlopen en wandelen volgens de ChiRuning en ChiWalking methode kan zijn! Dit kan ook bij jou/u in de buurt, in het park bij jou om de hoek en op de tijd die jou het best uitkomt in goed overleg. Dus bel of mail me gewoon even! Zie ook de website www.janvanwesterlaak.com

Jan-van-Westerlaak_ChiRunning-ChiWalking-instructeur

Workshops van Jan van Westerlaak

hieronder vind je de workshops van Jan van Westerlaak. Meer informatie over de diverse workshops vind je hier »

Jan van Westerlaak

65,00100,00

Extra ondersteuning bij ChiWalking of ChiRunning?

Kijk eens in onze webshop