Willem Booij Liewers

Senior Instructor - Nijmegen (Gelderland)

Ik was al vele jaren een enthousiaste (hard)loper tot ik last kreeg van hielspoor en drie jaar lang niet meer kon hardlopen. Na de nodige injecties, laser- en shockwavetherapieën, oefeningen en steunzolen, kwam ik na veel zoeken terecht op de website van loopblessurevrij. Daar las ik voor het eerst wat je kunt bereiken met ChiRunning.

Wat me vooral aansprak waren de twee belangrijke thema’s ‘energie-efficiëntie’ en ‘blessurepreventie’. Als je pijnvrij en met minder moeite kunt hardlopen of wandelen, dan neemt het plezier vanzelfsprekend toe. Het doel is om de rest van je leven vrij en blij te kunnen lopen en te kunnen genieten van alle voordelen die hardlopen te bieden heeft, fysiek, mentaal en spiritueel. Hierbij gaat het vooral om het geleidelijke groeiproces en minder om de resultaten.

Langer lopen met meer ontspanning én concentratie

Na enkele workshops bij ChiRunning Nederland ben ik de opleiding tot instructeur ChiRunning/ChiWalking gaan volgen en korte tijd later die tot Runningtherapeut. Ik ontdekte dat ik door ChiRunning niet alleen makkelijker en langer kon lopen, maar ook dat het lopen me steeds meer ontspanning, concentratie en aandacht bracht: een mindful manier van lopen.

Daarnaast ben ik al enige tijd gefascineerd in de ademhalingstechnieken van het Oxygen Advantage Programma. Volledige neusademhaling zorgt voor veel voordelen (minder snel buiten adem, reduceren inspanningsastma, anaerobe en aerobe prestatieverbetering om maar wat voorbeelden te noemen) Kijk hiervoor op www.oxygenadvantage.nl

In Nijmegen verzorg ik techniek-loopjes voor ChiRunners die een level I of II workshop hebben gevolgd. Deze bijeenkomsten bestaan uit 2 delen. We starten met ChiRunning techniek-oefeningen waarna we gezamenlijk met een rustige duurloop eindigen waarbij de verschillende ChiRunning-aandachtspunten aan bod komen. Op dit moment geef ik zelf geen workshops of cursussen level I of level II.

Op mijn website W2Running.nl vind je meer informatie over ChiRunning, ChiWalking en de techniek-loopjes. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met me op.

Willem-Booij-Liewers_ChiRunning-ChiWalking-instructeur

Workshops van Willem Booij Liewers

hieronder vind je de workshops van Willem Booij Liewers. Meer informatie over de diverse workshops vind je hier »

Extra ondersteuning bij ChiWalking of ChiRunning?

Kijk eens in onze webshop