ChiRunning - cursus Trailrunning

ChiRunning heeft de beste trail- en heuveltechnieken die er zijn! Bij ChiRunning gaat het om het goed verdelen van de inspanning en het voorkomen van een te zware belasting van gewrichten, spieren en pezen. Daardoor kun je makkelijker, langer en verder in de (liefst ongerepte) natuur lopen.

Ben je tijdens je ChiRunning op zoek naar het volgende level? Wil je minder ploeteren op onregelmatig terrein? De verdiepende tips op jouw loophouding gaan je zeker helpen om blessures te verminderen en slimmer om te gaan met je energie! Dan is deze workshop op je jouw lijf geschreven.

Skilled for Running, Skilled for Life!
De dag staat geheel in het teken van de slimme ChiRunning techniek en dus ook van het pad van de geleidelijkheid, TAS: Techniek, Afstand, Snelheid en `doen door niet te doen` wordt spelend doorgenomen en geoefend. Items zijn:

  • heuveltraining, gebruik maken van de kracht die je tegemoet komt
  • beweging inzetten vanuit je kern
  • pasfrequentie en metronoom
  • analyse loopstijl met behulp van beeldmateriaal
  • van elkaar leren

Het wordt een dag waar je heerlijk Chi kan oefenen. De dag zit vol met interval, lekkere duur en natuurlijk ook veel ontspanning en gezelligheid. Een dag om naar uit te kijken!

Onze cursus / workshop Trailrunning

hieronder vind je een overzicht van onze Trailrunning workshops. Wil je meer informatie over deze of andere workshops of heb je een vraag? Stuur gerust een email of neem contact op met via onze contactpagina »

ChiRunning Trail Heuveltraining

110,00

De workshop duurt zo’n zes tot zeven uur en omvat in het eerste deel alle basisbeginselen van ChiRunning, terwijl in het tweede deel alles uitgebreid wordt geoefend. Ook wordt een videoanalyse gemaakt.
Je krijgt een volledige instructie en oefening in de basistechnieken, inclusief videoanalyse. Er wordt gewerkt aan de houding, het gebruik maken van de zwaartekracht, het ontspannen van de enkels, de armbeweging, het lopen in rustige tempo’s, het lopen in hogere tempo’s, het lopen op de juiste pasfrequentie. Er worden veel oefeningen gedaan, die je helpen om je loopstijl te veranderen.

Er worden geen grote afstanden afgelegd tijdens een workshop, zodat iedereen, van beginner tot gevorderde loper, mee kan doen.  Instructeurs kunnen verschillende prijzen rekenen, onder meer afhankelijk van de accommodatie en het al dan niet inbegrepen zijn van koffie/thee, lunch en dergelijke.

Zoek je producten ter ondersteuning?

Kijk eens in onze webshop voor boeken, dvd's en diverse andere producten