Hardlopen in Coronatijd

 

Naarmate de lijst met annuleringen en het uitstel van wedstrijden langer wordt, kan het ontbreken van een racedoel lastig zijn om gemotiveerd te blijven als hardloper. Door je te richten op het verbeteren van je looptechniek zorg je ervoor dat je wel gemotiveerd kunt blijven.
Een optimale looptechniek vraagt om goed naar jezelf te luisteren en te doen wat goed voelt voor jou en je lichaam. Als je je concentreert op die optimale looptechniek, investeer je in jezelf, en zal je merken dat je ook met meer ontspanning kunt hardlopen.

Goede hardloopprestaties gaan dus gepaard met een goede techniek. Als de techniek niet goed is, is de kans groter dat je je lichaam forceert als je verder en sneller gaat rennen. Je lichaam is hier immers niet op voorbereid. Je kunt dus met een mindere techniek een maximale hardloopsnelheid of hardloopafstand bereiken, maar als hardlopen de basis van een goede techniek en beweging mist, riskeer je blessures en mis je bovendien het fijne gevoel iets heel goed te doen.

Bij de ChiRunning techniek wordt je aangemoedigd om je te concentreren op ‘de manier waarop’ en ‘de efficiëntie waarmee’ je je ‘beoogde doel’ vervult om te rennen, zonder moeite of blessures.

De ChiRunning techniek heeft overigens niets te maken met concurreren met anderen of jezelf; het gaat over het perfectioneren van jouw techniek vanuit een sterke kern. Door te werken aan je zelfbewustzijn en zelfbeheersing kun jij je beoogde doel bereiken, wat dat ook mag zijn.
We dagen je uit om niet je motivatie te verliezen door het gebrek aan wedstrijden – maar te focussen op je persoonlijke presteren!

Deelnemen aan een wedstrijd met de focus op je goede techniek kan erg nuttig en leuk zijn. Het kan je enorm helpen om je te laten inzien dat je met een goed gevoel op een zuinige manier tot veel in staat bent. Bovendien zal je merken dat het werken aan je zelfbewustzijn en zelfbeheersing zich niet beperkt tot het hardlopen!

Bron: ChiRunning.com